Actualitate

Un român a furat cablurile electrice de la trenurile de mare viteză din Spania | Circulația feroviară, blocată ore în şir pe ruta Madrid-Barcelona

Un român în vârstă de 19 ani a fost arestat în Spania după ce a furat cablurile electrice de la trenurile de mare viteză. Acesta a încurcat circulația feroviară pe ruta Madrid-Barcelona.

Tânărul român din Spania, care a fost acuzat că a furat 600 de metri de cablu electric de la trenurile de viteză, a fost arestat luni de polițiștii spanioli.

Acesta s-a opus arestării, iar pe lângă faptul că a acuzat de tâlhărie, distrugere a mai fost acuzat și de nesupunere față de oamenii legii.

Polițiștii au reușit să recupereze o parte din materialul furat. Ei iau în calcul faptul că bărbatul ar face parte dintr-un grup organizat specializat în furturi de cupru din cabluri electrice, pe care îl vând apoi pe piața neagră. Astfel, sunt posibile noi arestări în acest caz.

Circulația trenurilor de mare viteză pe ruta Madrid-Barcelona ale operatorului feroviar spaniol de stat, Renfe, a fost suspendată luni, timp de câteva ore, din cauza acestui incident.

Pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona, compania feroviară a fost nevoită să introducă o rută alternativă de transport care să ocolească reţeaua folosită de trenurile de mare viteză.

Nu este singurul român arestat recent în Spania pentru astfel de furturi. Un alt român de 43 de ani, a fost arestat săptămâna trecută pentru peste 20 de furturi de cablu electric în zona Valencia.

Furturile au provocat „un real pericol”. „Lipsa acestui cablaj poate provoca o suprasarcină și poate duce la electrocutarea oricărui angajat sau utilizator al liniei de cale ferată”, au avertizat autoritățile, potrivit mediterraneodigital.com.

Adrian

Share
Published by
Adrian

Recent Posts

Grevă la TAROM! Niciun avion nu va decola timp de 3 ore

Se anunţă grevă la TAROM. Marţi, pe 23 august, niciun avion al companiei nu va…

o lună ago

Leul crește puternic față de Euro, atingând nivelul maxim din ultimul an și 6 luni

Leul crește puternic față de moneda euro astăzi, 16 august 2022, atingând cea mai mare…

o lună ago

„Epoca zborurilor de 10 euro a luat sfârșit” | Anunţul unei cunoscute companii aeriene de tip low-cost

Lovitură pentru românii care zburau cu costuri mici. Șeful unei populare companii aeriene de tip…

2 luni ago

Horoscop rune Mihai Voropchievici 8-14 august 2022

Horoscop rune 8-14 august 2022, cu Mihai Voropchievici. Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit darul runelor…

2 luni ago

Horoscop Cristina Demetrescu 8 – 15 august 2022

Astrologul Cristina Demetrescu a prezentat previziunile astrologice pentru primele două săptămâni ale lunii august 2022.…

2 luni ago

Acest site folosește cookies.