Se închid restaurantele și cafenelele din județul Ilfov

Ursu Emanuela, 08 oct.. 2020

Restricții în județul Ilfov. Începând de astăzi, 8 octombrie, se închid restaurantele, cafenelele si cinematografele din mai multe localități ale județului Ilfov. Măsura a fost luată din cauza numărului mare de infectări cu noul virus.

Se închid restaurantele din județul Ilfov

Sunt 13 localități din județul Ilfov unde se vor impune restricțiile, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile. Este vorba despre orașele Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popești Leordeni, Voluntari. Aceleași restricții sunt valabile și pentru comunele Berceni, Brănești, Chiajna, Corbeanca, Dascălu și Domnești.

A fost sistată activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și al băuturilor alcoolice sau nealcoolice în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri continuă doar pentru clienții acestora, adică cei cazați în hotel. De asemenea, barurile, cluburile și discotecile din aceste localități sunt închise.

Alte restricții

Și sălile unde au loc jocuri de noroc sunt închise, cu excepția caselor de pariuri și a loteriilor unde se eliberează bilet. Trebuie, însă, respectate regulile de distanțare și măsurile sanitare.

Foarte important, se vor intensifica activitățile de control în zona unităților de învățământ, în piețe, târguri și mijloace de transport în comun.

Reenirea la starea normală se va face numai în condițiile în care rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare în ultimele 14 zile va fi mai mică sau egală cu 1.5 raportat la mia de locuitori.

Comuna Cuca – prima localitate care a intrat în carantină

Comuna Cuca din județul Galați a intrat în carantină pentru următoarele 14 zile. La solicitarea CSJU Galați, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a emis ordinul de instituire a carantinei asupra comunei începând de joi, 8 octombrie, de la ora 05.00.

În comuna Cuca, rata de infectare este de 4,74 raportat la mia de locuitori.

← Close