Școlile din București se închid marți. Anunț oficial al premierului

Adrian, 19 oct.. 2020

Școlile din București se vor închide marți, conform unei declarații făcute de Prim-Ministrul României, Ludovic Orban. Declarația sa a fost susținută și de Ministrul Educației. Totul după ce duminică 18 octombrie rata de infectării a sărit de 3 bolnavi la 1000 de locuitori.

Școlile sunt deschise pe 19 octombrie, dar se închid pe 20 octombrie 14 zile

Ministrul Educației a declarat într-o intervenție la Digi 24 că școlile nu se vor închide luni, 19 octombrie, deoarece Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență trebuie să declare scenariul roșu în București și abia atunci se vor închide grădinițele și școlile.

Monica Anisiei a apreciat că Comitetul pentru Situații de urgență se va întruni luni, iar marți porțile școlilor se vor închide pentru 24 zile conform prevederilor legale.

Autoritățile pasează închiderea școlilor de la o instituție la alta

Dacă Prefectura București, cea care trebuie să convoace Comitetul pentru Situații de Urgență spune că abia după 48 de ore această întrunire poate să aibă loc și că nu va închide Bucureștiul decât daca rata de infectare ajunge la 3.4 bolnavi la mia de locuitori, Ludovic Orban dă vina pe Prefectură și spune că acest lucru trebuia făcut imediat.

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de trei la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior”, a declarat duminică Ludovic Orban, conform Digi24 

În concluzie, în timp ce autoritățile pasează responsabilitatea de la una la alta, luni 19 octombrie copiii vor merge la școală, iar conform declarațiilor făcute de Orban de marți, 20 octombrie școlile din București sunt închise, conform legislației în vigoare.

Decizia de închidere a Capitalei sau a unor sectoare va fi luată astăzi de Comitetul Pentru Situații de Urgență.

Chiar dacă școlile se închid marți, cursurile vor continua să aibă loc de marți online. Ministrul Educației afirma că toți elevii din București au tabletele oferite de minister.

← Close