Sărbătoare mare pe 29 august este post negru. Ferească Dumnezeu să faci așa ceva

Adrian, 28 aug.. 2020

Sărbătoare mare în Calendar Orotodx pe 29 august. Este pomenită Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, zi de post negru și zi cu reguli extrem de stricte. Sâmbătă credincioșii ortodocși, dar și cei din calendarul greco catolic sunt în zi de mare sărbătoare. Ferească Dumnezeu ca pe 29 august să faci lucrurile total interzise de docmele bisericii.

Ferească Dumnezeu să faci așa ceva pe 29 august, Sărbătoare Mare

Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul este una din cele mai mari sărbători din calendarul ortodox și calendarul greco-catolic. Este total interzis să faci treburi casnice, în detaliu mai pe mai departe.

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul pe 29 august, sărbătoare foarte mare
Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul pe 29 august, sărbătoare foarte mare

In lista regulilor care interzic treburile casnice pe 29 august 2020, Calendarul Ortodox, dar și docmele Bisericii interzic total spălatul rufelor, splatul podelelor, covoarelor sau a perdelor. Mai pe scurt orice activitate care presupune spălatul este interzisă.

De asemenea sunt interzise foarte clar călcatul rufelor, de asemenea dacă astăzi spălați, înainte de mizul nopții rufetele trebuiesc băgate în casă și uscate în casă. Nu este bine să ai rufe la uscat în Sfânta sărbătoare de 29 august 2020, pentru că se zice că este semn de atragerea răului și vântul ce le zbate le „îmbibă” cu energii rele.

Tot pe 29 august nu se mătură pe jos, nici în casă nici în curți, praful produs de matură aduce ghinioane tot restul anului.

Nu se spune „La mulți ani” pe 29 august

Se spune sau nu La mulți ani pe 29 august, asta este marea întrebare a multora care se uita în Calendarul Ortodox și văd sărbătoarea „Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul”, răspunsul este NU. Nu se spune La mulți ani de niciun alt Sfânt Ioan în afara de data de 7 ianuarie când este Boboteaza.

În general la sărbători care aduc aminte de un evenimen tragic în Calendarul Ortodox NU se spune La mulți ani, se spune doar în situațiile în care sunt pomenite nașterea, botezul sau alte lucruri bune petrecute în ziua respectivă.

De asemenea cei care poarta numele de Ioan nu au voie conform docmelor să sărbătorească în sensul de a petrece, acest lucru este interzis de Biserică.

Vă reamintim că pe 29 august este zi de sărbătoare și post negru, prin urmare nu se petrece, iar cei care pot ține postul negru este recomandat de Biserică să o facă.

Detalii despre sărbătoarea din 29 august, predică susținută de Părintele Calistrat

Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close