HoReCa protestează din nou, în urma noilor măsuri adoptate

Oprea Andreea, 07 oct.. 2020

Situația din țară este din ce în ce mai dificilă, numărul de cazuri de azi ajungând la 2958, atingând un alt record. În București, lucrurile s-au agravat, capitala ocupând un loc fruntaș în lista cu cele mai afectate zone. În acest context, miercuri, 6 octombrie, autoritățile au adoptat mai multe măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu noul virus, care vizează industria HoReCa. Din această cauză, reprezentanții vor protesta din nou.

HoReCa protestează în Piața Victoriei

În cursul serii de marţi, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis să închidă restaurantele, barurile și cinematografele, din cauza faptului că situația din România privind noul virus al momentului s-a agravat, iar cazurile de îmbolnăvire zilnice se apropie de 3000.

Capitala ocupă un loc fruntaș în lista zonelor cu cele mai multe îmbolnăviri, motiv pentru care localurile de aici se vor închide. În plus, s-a decis închiderea restaurantelor, cafenelelor, cluburilor şi discotecilor din 13 localităţi, unde incidenţa COVID-19 a depăşit 1,5 la mia de locuitori: Berceni, Brăneşti, Bragadiru, Buftea, Chiajna, Chitila, Corbeanca, Dascălu, Domneşti, Măgurele, Otopeni, Popeşti Leordeni şi Voluntari.

În acest context, reprezentanții HoReCa vor protesta în Piața Victoriei pentru a-și exprima nemulțumirea față de decizia autorităților de a le stopa din nou activitatea. Mișcarea a fost anunțată pe Facebook și va avea loc în jurul orei 20.00. Numeroase persoane au anunțat că vor participa la acest protest.

Reamintim că ultimul protest desfășurat de reprezentanții HoReCa s-a desfășurat în august, 2020, când  peste 200 de mii de angajaţi din hoteluri şi restaurante şi-au suspendat timp de o oră activitatea în semn de protest față de menţinerea restricţiilor privind epidemia de covid. Aceștia cereau redeschiderea afacerilor, după o pauză destul de mare.


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close