Cod galben de caniculă în toată țara. Temperaturi extreme

Cristina Bosioc, 29 aug.. 2020

ANM a emis cod galben de caniculă pentru majoritatea regiunilor țării. Ultimul weekend din august aduce temperaturi extreme, de până la 37 de grade. 35 de județe, dar și Capitala se află sunt avertizare meteo de tip cod galben.

Cod galben de caniculă în toată țara. Temperaturi extreme

Vara se retrage în glorie. Ultimul weekend din luna august aduce temperaturi foarte ridicate și un grad de disconfort termic foarte mare.

În intervalul 29-31 august canicula și disconfortul termic își fac simțită prezența în cea mai mare parte din țară. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi

Temperaturile maxime ajung până la 37 de grade celsius în zonele de sud ale țării. Este cod galben de caniculă în următoarele județe: Satu Mare, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Cluj, Mureș, Alba, Hunedoara, Sibiu, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Iași, Neamț, Botoșani, Suceava.

Capitala nu scapă de avertizare. Codul galben de caniculă este valabil și în București, udne disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în acest weekend.

Conform prognozelor emise de meteorologi anul acesta vom avea parte de o toamnă călduroasă. În prima parte a lunii septembrie temperaturile vor depăși nivelul normal pentru această perioadă. Asta înseamnă că ne vom putea bucura în continuare de zile călduroase, cel puțin în luna următoare.


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close