Cea mai scumpă oaie din lume, vândută cu 400 de mii de dolari

Cristina Bosioc, 29 aug.. 2020

Cea mai scumpă oaie din lume a fost vândută recent la o licitație cu peste 400 de mii de dolari. Este un animal din rasa Texel, care este foarte fertil. Cu toate acestea, proprietarul susține că nici nu visa să o poate vinde la o sumă atât de mare.

Cea mai scumpă oaie din lume, vândută cu 400 de mii de dolari

Oaia pe nume Double Diamond are 6 luni de zile și este din rasa Texel, o rasă originară dintr-o insulă oalndeză cu același nume. Aceste oi sunt renumtie deoarece sunt niște animale foarte rezistente și foarte fertile.

Deși prețul de pornire de la licitație a fost de numai 10.000 de lire, trei fermieri au decis că sunt dipuși să plătească pentru ea 368 de mii de lire. Cei trei susțin că speră să își recupereze investiția rapid, prin reproducere, având în vedere că animalele din această rasă sunt renumite pentru fertilitatea lor.

Întreaga licitație a fost un adevărat spectacol, iar proprietarul animalului a rămas șocat de suma pe care a obținut-o. În mod normal aceste animale se vând deseori pe sume formate din 5 cifre, însă acum a fost bătut orice record.

Până acum, cea mai scumpă oaie din lume fusese vândută în anul 2009 pe 230 de mii de lire sterline. Până atunci, recordul fusese stabilit de oaia pe nume “Tophill Joe”, vândută cu 150.000 de euro. Acesta nu era un animal prea frumos, însă era la fel ca și acesta, foarte fertil. Reușise să dea naștere la peste 1000 de miei, iar proprietarul ei își recuperase rapid investiția.


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close