Calendar Ortodox 26 septembrie 2020. Trebuie să spui „La mulți ani”. Cruce neagră azi

Adrian, 26 sept.. 2020

Calendar Ortodox 26 septembrie 2020, astăzi este pomenit Sfântul Ioan Evanghelistul, ocazie cu care le puteți spune „La mulți ani”, celor care poartă acest numele sau derivatele acestuia. Tot sâmbătă în calendar îl mai pomenim și pe Sfântul Domnitor Neagoe Basarab. Ziua este marcată cu cruce neagră în calendar, prin urmare astăzi este sărbătoare și este bine să respectați tradițiile bisericești.

Calendar 26 septembrie, ce nu este bine să faci astăzi

În 25 septembrie în Calendarul Ortodox este Cruce Neagră, acest lucru înseamnă că este sărbătoare și că nu este bine să spălăm sau să coasem. De asemenea trebuirile casnice trebuiesc limitate și sub nici o forma nu este bine ca astăzi să înjuri, sâ gândești rău sau să lucrezi pământurile.

Bătrânii spun că putem face treburi casnice absolut necesare, cum ar fi curățenia sau dacă este musai chiar și spălatul, dar motivul să fie unul întemeiat. De exemplu spălați uniformele de lucru sau faceți curățenie pentru că vă pregătiți să primți musafiri.

Se spune „La mulți ani” azi?

Sfântul Ioan Evanghelistul prăznuit în calendarul ortodox 26 septembrie 2020, vă dă posibilitatea conform docmelor să le spuneți „La mulți ani”, celor care poartă numele de Ioan, Ioana, Ionuț, Ionică, Nelu și alte derivate. Astăzi nu se fac cadouri și nu se face cinste pentru că sărbătoarea numelui Ioan este în Calendar pe 7 ianuarie.

Sfantul Ioan Evanghelistul pomenit in Calendarul Ortodox pe 26 septembrie
Sfantul Ioan Evanghelistul pomenit in Calendarul Ortodox pe 26 septembrie

La fel și pentru cei care au prenumele Neagoe, rar întâlnit dar ei pot fi cinstiți și serbați astăzi.

Crucea Neagră în calendarul ortodox

Crucea Neagră este o sărbătoare „mică” bătrânii funcționează după regulile vechi și evită să facă unele treburi casnice, precum exemplele date mai sus. Deosebirea este că docmele bisericești recomandă ca atunci când în calendarul ortodox, ca astăzi 26 septembrie, este cruce neagră, credincioșii pot alege dacă fac sau nu treburi casnice.

Deosebirea este că la Crucea Roșie în calendar este interzis să fie făcută orice treabă și este zi de rugăciune sau post.

Astăzi este totuși recomandat să vă rugați celor doi sfinți pomeniți în calendar sau măcar să spuneți o rugăciune.


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close