Calendar Ortodox 11 septembrie. Sfânta Teodora, mesaje și urări

Adrian, 11 sept.. 2020

Calendar Ortodox 11 septembrie 2020, vineri este o sărbătoare importantă, mii de români își aniversează astăzi ziua onomastică. Astăzi este prăznuită Sfânta Teodora. Sărbătoarea este marcată cu cruce neagră în calendar, prin urmare sunt anumite recomandări de urmat astăzi, inclusiv zi de post.

Calendar Ortodox 11 septembrie Sfânta Teodora

Sfânta Teodora este prăznuită pe 11 septembrie zi marcată în calendarul ortodox cu cruce neagră și zi de post. Astăzi sunt sărbătoriți toți cei care poartă numele Sfintei sau derivatele acestora.

Trebuie să spui La mulți ani, tuturor celor pe care-i cheama Teodora, Teodor, Teo și alte derivate!

Cine a fost Sfânta Teodora?

Sfânta Teodora a avut o viață tumultoasă, a ajuns să își schimbe indentitatea îmbrăcându-se în bărbat pentru a se feri de ochii lumii care o judecau pentru greșelile din viață. Ani de zile s-a rugat spre iertarea Domnului în mănăstiri și abia după trecerea sa în neființă s-a aflat că Teodor era de fapt femeie.

Calendar Ortodox 11 septembrie Sfanta Teodora
Sfanta Teodora serbata in Calendarul Ortodox pe 11 septembrie

Un inger al Domnului i-a descoperit atunci egumenului taina despre Sfanta Teodora. Sotul Sfintei, dupa inmormantarea acesteia, a ales sa vietuiasca pusticeste in chilia sotiei lui pana la moarte. Sfanta Teodora din Alexandria s-a mutat la Domnul in anul 490.

După alți ani Calendarul Ortodox a trecut-o pe Sfânta Teodora pentru prăznuire pe 11 septembrie.

11 septembrie în Calendarul Catolic

În Calendarul Romano-Catolic este pomenit astăzi Ss. Prot şi Iacint, fraţi m., iar în cel Greco Catolic pe 11 septembrie 2020 este sărbătorită Sfânta Teodora.

Mesaje pentru Teodor și Teodora. Urari, sms-uri si felicitari pentru parinti, bunici, colegi, prieteni, sot, sotie, iubit, iubita, familie

Sa bem! Ziua de azi a inceput bine, pentru ca este ziua numelui tau! Asa ca iti reamintesc ca ai langa tine cei mai buni prieteni si, bineinteles, ca azi dai de baut!

Cu ocazia onomasticii, vreau sa iti spun ca pentru mine reprezinti totul in viata si ca sufletul meu iti doreste numai fericire si impliniri!

De ziua ta, sfintii al caror nume il porti sa iti ocroteasca pasii si sa iti aduca zambetul pe buze! La multi ani!

E ziua ta, draga Teodora! Iti urez cele mai frumoase clipe, bucurie, speranta si multe, multe impliniri!


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close