Calendar 19 octombrie Ortodox și Catolic , Sfinți marcanți luni

Adrian, 19 oct.. 2020

Calendar Ortodox din 19 octombrie 2020 îl pomenește pe Sfântul Ioil, marcant pentru religia Ortodoxă fiind cel care a vestit pogorarea Sfântului Duh asupra Sfinților Apostoli și asupra crestinilor. Importanta Sfântului este marcată și de calendarul greco-catolic, care îl prăznuiește pe cel care a spus:

Calendar Orotodox 19 octombrie 2020 Sfânt marcant pentru creștinitate

„Varsă-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa, iar tinerii voștri vedenii vor vedea. Chiar și peste robi și peste roabe voi varsă Duhul Meu… Oricine vă chema numele Domnului se vă izbăvi” (3, 1-2, 5). Sfântul Ioil a prorocit și descris și Ziua Înfricoșatei Judecați. A trecut la cele veșnice la adânci bătrâneți.

Sfantul Ioil in calendar ortodox 19 octombrie 2020
Calendar Ortodox 19 octombrie 2020. Sfant marcant pentru religie praznuit luni

Nu este o sărbătoare marcată cu cruce roșie sau neagră, dar este bine ca astăzi să rostiți o rugăciune către Sfântul Ioil, el fiind recunoscut pentru ajutorarea celor aflați la nădejde.

Calendar Catolic 19 octombrie, prăznuit Sfântul Crucii

În calendarul Romano-Catolic sunt poemiți astăzi 3 sfinți. Unul din ei a fost poreclit în antichitate Sfântul Binelui, dar numele său din calendar este Sfântul Paul Al Crucii. Porecla și-a primit-o de la cei care i-au urmat sfatăurile și îndemnurile. Îndemna poporul la iubire și la caritate, la lucruri bune și la ajutor. Cea mai cunoscută vorbă a sa este:

Sfantul Paul al Crucii sfant marcant in calendarul catolic pe 19 octombrie
Sfantul Paul al Crucii, foto: Catholica.ro

“Aş vrea să vă spun lucruri mari, dar cine nu iubeşte, nu ştie să vorbească despre iubire: acesta este un limbaj care este învăţat numai de iubireY Aş vrea să fiu cu totul un foc de iubire; mai mult, mai mult: aş vrea să ştiu să cânt în focul iubirii şi să arăt marile milostiviri pe care Iubirea necreată le revarsă în sufletele noastre. Aş vrea să fim cuprinşi de un foc al carităţii aşa de mare, încât cel care trece pe lângă noi să ardă, şi nu numai cel care trece pe alături, dar chiar şi popoarele îndepărtate, limbile, naţiunile, triburile şi, într-un cuvânt, toate creaturile, până ce cu toţii vor cunoaşte şi iubi supremul Bine”.

E cal un fel de rugăciune pentru cei de religie romano catolică și în fiecare an pe 19 octombrie când este pomenit în Calendar, în biserici se rostesc părți din vorbele sale care au fost spuse 400 de ani în urmă, el născânduse conform calendarului catolic pe 3 ianuarie 1694.

Romano Catolicii mai serbeză în calendar pe 19 octombrie și pe Sfinții Ioan de Brébeuf, Isaac Jogues și Însoțitorii lui.

← Close