București. Proteste conduse de George Simion, în afara legii. Cerințe: „Ieșiti la vot și libertate”

Adrian, 23 sept.. 2020

Activistul George Simion a organizat un protest spontan în București în seara zilei de 23 septembrie, „un marș pentru libertate și încurajare pentru ieșirea la vot”. Protestul este în afara legii pentru că sunt peste 100 de persoane prezente la protestul fizic și urmărit de mii de oameni pe o rețea de socializare.

Protest „spontan” în București

George Simion, cunoscut activist, a organizat un protest spontan în București în care îndeamnă oamenii să ceară „libertate” și de asemenea ca duminică, 27 septembrie 2020, românii să iasă la vot.

Protestul a fost transmis live pe Facebook până în momentul în care acesta a fost întrerupt din motive necunoscute, transmisiunea sa live a fost închisă.

Protestul nu este autorizat, a declarat pentru AIR24 reprezentantul Poliției Române. De asemenea autoritățile au remarcat ca la mișcarea spontană sunt mai mult de 100 de persoane.

Autoritățile spun că vor investiga dacă aceste persoane au venit voluntar la protest, fară legătură cu organizatorul sau dacă au fost chemate de organizator.

Reacția Poliției

„Până la aceasta oră protestul nu este catalogat ca unul organizat de o anumită persoană sau nu are definit un organizator. Poliția Capitalei face o anchetă în acest caz pentru a vedea dacă protestul a fost unul organizat și dacă organizatorul a respectat prevederile legale sau dacă persoanele care s-au alăturat mișcării au facut-o voluntar. Nici o persoană nu a fost reținută sau anchetată până în acest moment. Protestul este catalogat ca unul pașnic” au declarat în exclusivitate pentru AIR24.ro reprezentații Poliției Capitalei. Detalii pe huff.ro.


Breaking News: Se interzice aragazului pe bază de gaz - >>>>
← Close